Afscheid Gonnie en Sophie

Dit seizoen neemt VC Patrick afscheid van twee van haar trouwe leden, namelijk Sophie en Gonnie. Aangezien Gonnij en Sophie zo lang lid zijn geweest van onze vereniging, zijn ze tijdens de bedankactiviteit extra in het zonnetje gezet. Maar wie zijn Sophie en Gonny eigenlijk?

 

Sophie Vergoossen-Kurvers

Sophie is al lid van VC Patrick vanaf het seizoen 1962/63. Ze speelde als set-upper in het 1e damesteam: Nevobo Promotieklasse. Helaas werd de promotiewedstrijd naar 3e divisie verloren. In het seizoen 1965/66 is ze met haar team vierde geworden in de NeVoBo competitie in de 1ste klasse. Later is ze in het 2e damesteam van VC Patrick gaan spelen.

In 1982 heeft Sophie de switch naar de recreantencompetitie gemaakt. Bij de Echter Krakelingen heeft ze vele jaren Nevobo competitie voor recreanten gespeeld. En met succes. De krakelingen zijn in deze competitie kampioen van de 1e klas geworden.

Nadat dit team uit elkaar viel is Sophie naar de Sprinkhanen gegaan. Tot vorige jaar heeft ze bij de Sprinkhanen recreantencompetitie gespeeld en uiteraard getraind… hoewel het trainen niet echt het Sophies ding was…

Een aantal hoogtepunten in de volleybalcarrière van Sophie zijn het 40-jarig lidmaatschap bij VC Patrick in 2002, de twee trainingsweekenden in Papendal (Nationaal Sportcentrum) onder leiding van Pierre Webers en de deelname aan de jumilage sportdagen Maaseik/Wegberg/Echt rond de negentiger jaren.

     

 

 

 

 

 

Gonnie Utens-Kurvers

Ook Gonnie is al bijna vanaf het begin lid van VC Patrick. Als setupper heeft ze met VC Patrick aan de NeVoBo competitie meegedaan. In 1982 is ze overgestapt naar de recreantencompetitie van NeVoBo. Met haar team, de Echter Krakelingen, beleefde ze succesvolle jaren. Die werden bekroond met een kampioenschap in de 1ste klasse van de NeVoBo recreantencompetitie. Nadat dit team uit elkaar viel is ze overgestapt naar de Sprinkhanen. Bij de Sprinkhanen heeft ze tot vorig jaar getraind en competitie gespeeld.

Een paar leuke herinneringen als lid van VC Patrick zijn de tenues waarin gespeeld werd (witte shirts en oranje ballonbroeken) en de uitwedstrijden in de beginjaren met het busje van Bouwbedrijf Hover naar Roermond/Weert/Venray/Horst/Venlo enz.

Naast spelend lid van VC Patrick is Gonnie ook jarenlang penningmeester geweest bij de vereniging. Even wat inside-informatie van een oud-penningmeester… In het seizoen 1968/69 was de contributie voor senioren fl. 3,50 per maand, in 1982 was dat fl. 11,-.

Dames, namens VC Patrick nogmaals hartelijk dank voor jullie jarenlange lidmaatschap en inzet voor de vereniging! Het ga jullie goed en hopelijk tot ziens in de sporthal waar jullie wellicht nog een wedstrijdje mee willen pikken.

In ons verenigingsalbum staan de overige foto's.

Ga terug