Chris van Engelen erelid VC Patrick

Op 26 oktober nam Chris van Engelen tijdens een gezellige avond afscheid van het team waarmee hij al jaren volleybalde. Hij wist echter niet dat hem deze avond nog een andere verrassing te wachten stond. In de loop van de avond arriveerde een afvaardiging van het bestuur van VC Patrick om Chris tot erelid van onze vereniging te benoemen.

Chris begon zijn volleybalcarrière bij de Blokkers die speelden in de actiezaal, het latere Majestic. Waarschijnlijk was dit eind 1950 begin 1960. Toen deze club noodgedwongen ophield te bestaan maakte Chris de overstap naar VC Patrick. Hij is dus al heel lang lid van onze club.

Met heren 4 nam hij deel aan de recreantencompetitie die elk jaar georganiseerd werd door de kampioen van het afgelopen jaar. Aan het einde van deze competitie werd ook een mixtoernooi gespeeld, waaraan Chris maar al te graag mee deed. Hij was altijd vol vuur als het ging om volleybal.

Toen heren 4 te weinig leden had om verder te gaan met de competitie, werd besloten om aan te sluiten bij de groep (O.V.D.) die eveneens in de zaal van het Connect College trainde op donderdagavond. Hierbij werd de restrictie gemaakt dat iedereen lid bleef van VC Patrick.

Chris was altijd als eerste in de zaal om het net op te hangen, terwijl de anderen in het kleedlokaal nog wat aan het kletsen waren. Hij speelde altijd heel fanatiek. Hij was een trouw lid van de vereniging. Je kon altijd op hem vertrouwen om te spelen.

Door een blessure gedwongen (eigenlijk twee kort na elkaar)  moest Chris het volleyballen opgeven, hetgeen hij met pijn in zijn hart heeft gedaan. Hierbij heeft de druk vanuit de thuissituatie toch een belangrijke rol gespeeld.

Tijdens de jaarvergadering heeft hij zijn besluit om te stoppen kenbaar gemaakt, maar ook de toezegging gedaan lid te blijven van de club van honderd.

Dat iemand zo trouw is aan onze vereniging wordt natuurlijk erg gewaardeerd. Daarom is het afsluitend mixtoernooi vanaf 2017 omgedoopt tot het Chris van Engelen toernooi. Daarnaast wilde het bestuur van VC Patrick Chris tot erelid van onze vereniging benoemen. Donderdag 26 oktober heeft Chris een plaquette van zijn erelidmaatschap ontvangen.

Ga terug