Bekertoernooi NeVoBo

Een aantal weken geleden hadden we onze Meisjes B1 opgegeven voor het bekertoernooi van de Nevobo.
Vandaag, 3 november, waren we ingedeeld bij Peelpush, Olympia en PSV Eindhoven. Het principe van dit bekertoernooi is dat de allerbeste B-speelsters per vereniging bij elkaar gezet worden en dan tegen andere verenigingen spelen.

Onze 1e wedstrijd was meteen tegen de Meisjes B van Peelpush. Vooraf had ik met de coach gesproken en bleek dat er 1 speelster was die al regelmatig met D1 meedeed (Eredivisie), een aantal speelsters vast 2e en 3e divisie spelen en maar 3 meiden daadwerkelijk Meisjes -B niveau spelen (Hoofdklasse ongeslagen bovenaan). Dus een mooie uitdaging voor onze meiden die 1e klasse spelen…..

Tijdens de wedstrijd bleek het grote niveauverschil, maar konden we toch af en toe laten zien dat ook wij kunnen volleyballen. 1e set 25-10, maar toen Peelpush in de 2e set wat ging wisselen werd het toch nog 25-15. Na de eerste indrukken die onze meiden over zich heen hadden gekregen zeker geen slecht resultaat.

De 2e wedstrijd tegen Olympia (ook hoofdklasse aangevuld met meiden die al senioren spelen) bood wellicht wat meer perspectief, maar op een of andere manier liep het niet zoals we gehoopt hadden. 1e set 25-14 en de 2e set 25-12 verloren. De stand verbloemt wel een beetje dat we met name in de 2e set eigenlijk heel goed speelden, met name erg goed verdedigden.

Toen de laatste wedstrijd tegen PSV Eindhoven. Ook nu weer tegen een ongeslagen hoofdklasser. Vanaf het begin zaten we meteen goed in de wedstrijd. Zaken die de 1e twee wedstrijden verkeerd gingen, gingen nu allemaal goed. Er werd echt keihard gewerkt met ongelooflijk veel enthousiasme. Een concentratie en focus zoals ik hem eigenlijk nog niet eerder gezien had. Na een spannende 1e set gebeurde hetgeen we niet verwacht hadden…. We wonnen de set met 25-23. 2e set ging ook op dezelfde geconcentreerde manier verder die we uiteindelijk maar nét met 26-24 verloren. Echt een geweldige prestatie die aangeeft hoe goed we kunnen volleyballen als de concentratie en het enthousiasme er is.

Al met al was het een leuke dag waar we veel geleerd hebben en ook gezien hebben hoe mooi onze sport “op niveau” kan zijn.

Meisjes B1

Ga terug