CMV N4: CMV N4 - HERO N4

Vandaag was t voor iedereen (cmv-N4) de allereerste keer dat er een wedstrijd gespeeld werd en nog wel tegen het jongens!team van HERO. Iedereen was erg gespannen (logisch ).

Vandaag mochten we ons rijk prijzen met de aanwezigheid in de begeleiders staf van Ton van Luijk, trainer/coach van VC Patrick dames 1 en vroeger lang op eerste divisie-niveau gevolleybald .

Bij het cmv-N4 niveau bestaat een wedstrijd uit 2 sets van 12 minuten. De bal moet 3x gespeeld worden alvorens die over het net mag: 1e= pass, (onderhands vaak meest logische)2e= vangen en op de plaats direct gooien naar medespelers (het liefst hoog) 3e= bovenhands (meest logisch ) over het net.

Vandaag hebben we 2 wedstrijden gespeeld wat in de competitie ook altijd gebeurd, soms achter elkaar, soms met een wedstrijd pauze ertussen. De eerste 2 sets was het nog even wennen aan elkaar: waar moet ik staan en ook waar moet de bal naartoe gespeeld worden...

Het was vooraf duidelijk dat deze wedstrijd als echte oefenwedstrijd beschouwd werd en de punten van ondergeschikt belang waren.

1e wedstrijd: we begonnen direct goed geconcentreerd en wat opviel was de goede service! De service is bij de jeugd erg belangrijk om deze goed over het net te krijgen. Vaak is de eerste bal moeilijk voor de tegenstander om deze te spelen. Later in de eerste set werd de opslag wat slordiger. Ook de opslag opvangen (pass) ging moeilijker. We verloren de eerste set duidelijk, maar we hadden wel goede fases in deze set! De tweede set verliep vrij stroef, het zat ook allemaal even wat tegen, maar we speelden als team wel al beter.

De 2e wedstrijd begonnen we erg sterk met het behalen van 6 punten op rij (opslag). We bleven tot halverwege de set op voorsprong staan, maar kwamen uiteindelijk een beetje tekort om deze te winnen. De 2e set in deze 2e wedstrijd startten we ook erg sterk en werden er ook na een rally punten behaald! De wil was er zeker om het jongensteam te verslaan; het bleef spannend tot het einde!! We verloren deze set nipt met maar 2 puntjes verschil!!

Super gespeeld!We hebben een behoorlijke progressie gezien tussen de 1e en 2e wedstrijd! Wat ook opviel is de bereidheid om voor elkaar te vechten en mekaar aan te moedigen. Zo hoort het ook, alleen als team kun je winnen. We hebben mooie aanvallen gezien en dito punten!! Wat ook opviel is het meeleven van onze supporters op de tribune. Al met al zijn wij coaches zeer tevreden met het allereerste optreden van dit CMV-4 team en wil ik de spelertjes een groot compliment maken! Ga zo door, dan zullen we net z’n allen nog mooie momenten meemaken dit seizoen!!!

CMV N4

Ga terug