DS1: VC Jokers DS3 - VC Patrick DS1

Vandaag speelde dames 1 tegen de Jokers DS3 uit Maastricht. Alles verliep soepel tot we bij de Heeg aankwamen. Bij het uitstappen kwam Janine erachter dat de wedstrijdshirts nog bij haar thuis lagen. Dat krijg je ervan als je een avond naar Rowwen Hèze gaat. Linda twijfelde geen moment en reed meteen weer terug richting Roermond om ze te gaan halen. Max Verstappen was er niks bij en om 5 over 3 stond ze weer in de Heeg. Helaas net te laat want de eerste 5 punten waren al gespeeld. De shirtjes waren prachtig getapet, maar de wedstrijdshirts waren toch praktischer.

Dan de wedstrijd. De stand liep gelijk op. Al werd er af en toe gegoocheld met de setstand, uiteindelijk trokken wij toch aan het langste eind. Op 21/22 achter pakte Ronald een time-out die perfect uitpakte in een netservice aan Maastrichtse kant. De set werd na een spannende ontknoping en perfect geplaatste bal van Debby op positie 1 gewonnen met 28/26.

Set 2 startten we in dezelfde opstelling als de eerste set. Het liep wederom gelijk op tot 10/10. De Jokers liepen daarna verder uit. Ronald vroeg nog zijn time-outs aan, waarin besproken werd dat de passing beter moest en dat we feller moesten zijn. De ballen vielen op dit moment makkelijk en dit was niet nodig. Lisa bracht ons na een goede service serie nog een beetje terug, maar het gat was te groot. Na nog een dubieuze beslissing van de scheidsrechter ging deze set verloren met 21/25.

Set 3 werd gestart met Imke als set-upper. Wederom was het spannend. We gingen weer nek aan nek. Na een goede service reeks van Lotte namen we de leiding. Helaas gaven we deze ook net zo snel weer af. Hoogtepunten in deze set waren een super blok van Imke en een spectaculaire redding van Janine op de middenlijn. Het leek weer een lange set te gaan worden, totdat Lotte weer aan serve was. Die maakte weer het gat. Dit leverde uiteindelijk een setwinst op van 25/22.

In set 4 waren we gebrand om te winnen. 4 punten zouden hoe dan ook mee naar Echt gaan. We waren deze set ook beter. Na goede servicebeurten van de zusjes Schers stonden we dan ook op matchpoint! Jammer genoeg bleef alleen het beslissende punt uit! We kregen de deksel op de neus en verloren de set met 25/27.

We moesten ons bij elkaar rapen voor de beslissende 5e set. De scheidsrechter moest zelf aan zijn warming-up beginnen en een ander nam hem over. De eerste punten waren voor ons. Na een opmerkelijke opstellingsfout kwamen we 5/6 achter. De servicedruk was aan Maastrichtse kant en we kwamen dan ook snel 11/6 achter. Via een aantal goede service beurten aan onze eigen kant kwamen we nog tot 11/14. We wisten niet van opgeven tot de scheidsrechter op 11/14 wederom voor een opstellingsfout floot. We houden hieraan een zure nasmaak over.

Conclusie van vandaag is dat we uiteindelijk terecht hebben verloren. De service druk kon beter, de passing liep niet lekker op bepaalde momenten en het ontbrak aan communicatie in het veld. Ondanks dat hebben we een lekkere pot gespeeld. Op naar dinsdag wanneer we ‘s avonds tegen Jokers DS5 zullen aantreden. Supporters zijn uiteraard welkom!

Linda

Ga terug