DS1: VC Patrick - SV Ludentes DS2

Afgelopen wedstrijden waren voor dames 1 erg spannend. Na een goede wedstrijd tegen voluntas (2-3), waarbij we hun kampioensfeestje een weekje uitstelden, bleek dat er nog een kans was om de 2e plaats te bemachtigen. De 2e plek geeft recht op deelname aan de pd wedstrijden.

Uit de laatste 3 wedstrijden (tegen ADC, Furos en Ludentus) mochten er maar 2 sets worden afgegeven om onze concurrent voor de 2e plaats (Maasdal) in te halen.

Tegen ADC lukte het ons net niet om de volle winst binnen te halen. (1 set verloren met 25-23) Dus mocht er in de volgende 2 wedstrijden nog maar 1 set verloren worden.  

Vrijdag werd de inhaalwedstrijd gespeeld tegen Furos. De allereerste set werd verloren (weer 25-23). En de opdracht was dus nu heel duidelijk. Geen enkele set meer afgeven!

Ondanks de wat mindere pass, maar door goed aanvalswerk en serveerwerk werden de volgende 3 sets overtuigend gewonnen (met een  terugkeer van de kersverse moeder (Linda) in het veld. De volgende dag wachtte ons dus de opdracht om 4-0 te winnen van de jonge talentvolle ploeg uit O’berg.

De eerste set ging moeizaam (zenuwen?) maar werd gelukkig gewonnen. Door een aantal goede serviceseries en een goede pass werden de volgende 3 sets overtuigend gewonnen.

Daardoor mogen we zaterdag 28 april in Panningen (sporthal “de Piushof”) spelen om promotie naar de 2e klasse. Samen met Limac D3 (2e in een andere 3e klasse en het team van Amber!) en BVC Holyoke D1 (10e in een 2e klasse) spelen we dan om 1 plek in de 2e klasse. Om 13.45 uur en 15.00 uur zijn onze wedstrijden. Hopelijk tot dan.

Groetjes Ronald.

Ga terug