DS1: VC Patrick - VC Hero DS2

Vandaag hadden we een wedstrijd tegen de koploper HERO. HERO heeft pas enkele sets afgegeven, maar nog geen wedstrijd verloren. Nu is het onze kans om te proberen om zo veel mogelijk punten van hun af te nemen.

Set 1
HERO begon met de serve waarbij wij de eerst paar ballen niet hadden of wegketsten. Nu was de wedstrijd pas begonnen. Na een paar ballen hadden wij een mooie pass, set-up en aanval en weg waren we. Nu is het onze beurt. Met goede serves-druk, verdediging en aanvallen ging het gelijk tegen elkaar op, waarbij wij steeds een paar punten uitliepen. Tot de 20 punten stonden we voor met steeds 3-4 punten. Maar toen lieten we het een beetje liggen in de verdediging, waardoor zij snel bij waren en wij achter de feiten aanliepen. Deze set hebben we helaas lagen liggen met als uitslag 21-25 voor HERO.

Set 2 Nu waren we scherp. 
Wij begonnen met de serve waar zij moeite mee hadden. Hierdoor kwamen we op 4 punten voorsprong. Daarna was het een hele mooie pot met lange rally’s.  Deze wonnen wij. Dat gaf toch echt een kik: 'Dit kunnen we!' De tegenstander kreeg hierdoor wat irritaties naar elkaar en ze gingen veel wisselen. Bal voor bal gingen wij er voor en losten elkaars fouten op. Precies hoe het moet gaan, echt 1 team! We wonnen de set met 25-17.

Set 3
De eerste serve pakten we meteen en maakten we af. Nu hadden wij de serve. Met weer een mooie serve maakten we een paar punten en stonden we gelijk 3 punten voor. Deze voorsprong wilden we behouden. De set-upper werd gewisseld. Gelijk kwam nummer 16 aan de serve. Met deze serve hadden wij veel moeite. Zij sloeg bal voor bal en wij hadden ze niet. Hierdoor kwamen wij in een slechte flow. Hero kwam dik voor te staan. Door bij ons nog een wissel te doen hoopte Ton dat wij weer in de flow kwamen. Helaas gingen onze opslagen mis, of maakte Hero meteen een punt. Zo ging de set snel ten einde met een stand van 11-25.

Set 4
Nieuwe ronde, nieuwe kansen.
Wij begonnen met serve. Hero had hier meteen een antwoord op. Dat was erg jammer. Maar we vochten bal voor bal en pakten alles. Wij wonnen de rally’s en blokten smashes af. Alweer waren ze uit de wedstrijd. Als Hero een punt scoorde, zorgden wij ervoor dat wij de serve meteen terug pakte. Het was een hele spannende set. Het ging voor een 5de set. Halverwege de set kwam het publiek op gang. Dit gaf ons een boost. Iedereen leefde en juichte mee. Nu was het aan ons om er nog een mooi spelletje van te maken en de set te winnen. Dat deden we met een mooie stand van 25-16.

Set 5
De 5de set was helemaal spannend, maar wij zaten nu goed in de wedstrijd en hadden er vertrouwen in. Deze wedstrijd is voor ons. We begonnen aan de serve, waarbij we gelijk met een 4-0 voor stonden. Weg waren we. We speelden mooie rally’s en het publiek was er natuurlijk nog steeds bij om ons aanmoedigen. Rally voor rally werkten we voor elkaar. Met 8-3 wisselden we van kant. We hadden er optimaal vertrouwen in. Toen kwam nummer 16 van Hero aan serve. Deze moesten we hebben, maar helaas hadden we er toch moeite mee. Na een paar opslagen hadden we hem en maakten we het punt. Het verschil met Hero was nog maar 2 punten. Dan waren wij aan het serveren, dan Hero weer. Het was nu echt alles of niets. Wij stonden er als een team. We maakten de set af met een stand van 15-12.

Dit was de allereerste wedstrijd die HERO verloren had. Dat voelde heel goed. het was een hele mooie pot om te spelen en voor het publiek ook om te zien.

Dames 1

Ga terug