HR1: Fortutas - Vc Patrick 1 ( vcp) 3-1

Eindelijk was 't zover. De recreatiecompetitie ging ook voor ons beginnen. Met PW, Roy, Marc, John, Marcel, Ronald en onze “uithelper” van EMC2 ( Echt Montfort Combinatie) en nieuwe aanwinst Paul stonden we ( natuurlijk ) weer net te laat in Nederweert.

Tot onze verbazing was er geïnvesteerd in een nieuwe verlichting in de sporthal. Wat ons betreft geen verbetering. Het LEDlicht was fel en plaatselijk, maar vooral heel erg blauw.

Maar ja, beide teams moesten het er mee doen. Dus hierover geen gezeur meer. 

In de eerste set konden we eindelijk onze ankers LICHTen om er een mooie pot van maken. Waarschijnlijk had Fortutas het LICHT gezien en ze waren uiterst sportief met het toegeven van 2 foutjes die de scheids niet gezien had. Met redelijk spel waar wij iets minder fouten maakten dan onze tegenstander werd deze set gewonnen met 20-25.

In de 2e set had Fortutas het LICHT gezien en trok, vooral op het einde, deze set naar zich toe. We waren in deze fase teveel bezig met de tegenstander in plaats met onszelf. Mede omdat we te weinig aan ons eigen spel toekwamen werd deze set verloren met 25-22. LICHTe teleurstelling dus.

De 3e set dachten we LICHT in de duisternis te zien. En we begonnen dan ook best redelijk. Maar, met een voorsprong van 19-23 pakten we wellicht het passen wat te LICHT op en werd de set uitgeserveerd door de spelverdeler van Fortutas. Verlies met 25-23.

Adel verpLICHT en we wilden de laatste set dan ook laten zien dat we vorig jaar niet voor niets op de 3e plek zijn geëindigd. We hoopten de opslag beter onder controle te krijgen door 3 posities door te draaien. Ons spel kon helaas nog net het dagLICHT verdragen, maar was nog steeds niet goed genoeg om 2 ( m.i. verdiende) punten mee te nemen naar Echt. 21-25 verlies.

Uiteindelijk zijn we dus gewogen en te LICHT bevonden. Iedereen was nog niet op het niveau van vorig jaar. Teveel persoonlijke fouten. En dan win je niet, in een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen.

Maar niet getreurd. Er is altijd LICHT aan het einde van de tunnel. Volgende week donderdag nieuwe rondes, nieuwe kansen. Thuis tegen Voluntas. (20:45)

Fortutas gefeliciteerd met deze overwinning.

Ronald

Ga terug