MB1: Kampioenswedstrijd Meisjes B1

Op zaterdag 1 december 2018 stond de wedstrijd tegen de nummer 2 Ledub MB2 op het programma. Na de winst een week eerder tegen Hero MB1 was dit de enige overgebleven concurent voor het kampioenschap. Met 5 verliespunten minder was elke overwinning genoeg om kampioen te worden. Op donderdag vantevoren hadden we nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen MB2. Dit ging helaas niet zo goed (3-0 verloren), maar zoals de meiden zelf aangaven, op zaterdag staan we er.

1e set:
Opstelling: Bam, Maud de L, Laura (SV), Lieke, Yaqin, Nikki (SV)
Start van de wedstrijd was een beetje weifelend aan beide kanten. Services kwamen niet goed en spel was nog een beetje stroef. De ambiance van een goed gevulde tribune en het center court had wellicht wel wat invloed. Maar we kwamen langzaam in de wedstrijd. We gingen beter serveren, goed diep in het achterveld, en maakten de goede keuzes in het veld. We zaten er goed bij en bewogen goed. We pakten een kleine voorsprong die steeds zo rond de 4 punten bleef. Soms kwam Ledub dichterbij, maar dan namen we het weer over. Omdat we het niveau vasthielden en geen dipje hadden wonnen we de set met 25-20.

2e set:
Opstelling: Britt, Maud de L, Laura (SV), Lieke, Nikol, Maud B (SV)
In de 2e set waren we gelijk vanaf begin van de set goed. Maar ook Ledub kwam beter in de wedstrijd en er waren een aantal leuke rally’s die werden gespeeld. Het eerste deel van de set liepen we in de stand gelijk op met Ledub, maar vanaf 17-17 liepen we door een perfecte service beurt van Nikol door naar een ruime voorsprong en maakten we het af met 25-18. We waren nu echt heel dichtbij het kampioenschap. Nog 1 set hadden we nodig om dit te behalen.

3e set:
Opstelling: Bam, Maud, Nikki, Yaqin, Nikol, Maud B
De 3e set was mischien wel de spannendste om te spelen. Immers als we deze zouden winnen dan waren we kampioen in onze eigen hal. Er was echter geen sprake spanning. We bleven goed in de wedstrijd zitten en net als in de eerste twee sets bleef onze service goed. De pass liep ook redelijk. Wat we echter de gehele wedstrijd goed deden was dat we bij een mindere pass de bal rustig omhoog speelden, zodat we hem in elk geval weer bij de tegenstander kregen. Geen risico nemen met moeilijke ballen, maar het probleem om te scoren bij de tegenstander leggen. Zo dwongen we vaak bij Ledub de fouten af. Ook varieerden we slim met geslagen ballen en korte ballen achter het blok of diepe ballen in de hoeken. Deze set namen we dan ook een duidelijke voorsprong die nooit meer in gevaar kwam. Door een foute service van de tegenstander haalden we de 3e set binnen met 25-17 en daarmee het kampioenschap. Er werd alvast gevierd met een rondedans in het veld.

4e set:
Opstelling: Yaqin, Nikol, Laura, Lieke, Bam, Nikki
Vanwege de ontlading en het wegvallen van de spanning begonnen we een stuk minder aan de 4e set. We lieten ballen vallen, er was minder beweging in het veld en de pass kwam niet meer bij de spelverdeler. We waren al bezig met het feestje te vieren. Het is natuurlijk ook moeilijk om na zo’n ontlading de spanning vast te houden.
Toch kwamen we in het middelste deel van de set langzaam weer dichterbij in de stand. Het leek er zelfs op dat we nog erop en erover konden gaan. We hadden toch besloten om deze set niet zo maar te laten lopen. Maar in de buurt van de 20 punten grens liep Ledub weer uit naar een voorsprong van 4-5 punten die we helaas niet meer konden goedmaken. Op 22-24 achter volgde een fout service en verloren we deze set (22-25). Niemand die er verdrietig of boos over was. We konden eindelijk de overwinning vieren!

Na de wedstrijd hebben we met ons publiek een feestje gevierd in de hal. Er zijn foto’s gemaakt en er waren rozen voor elk teamlid. We hebben enorm genoten van de aanmoedigingen van alle mensen op de tribune, andere leden van VC Patrick, vaders en moeders, ooms en tantes, broers en zussen enz. We voelden ons echte kampioenen!
De moeder van Laura had de meiden slush puppies beloofd en daarvan werd dan ook in de kleedkamer genoten. Nog 1 wedstrijd te gaan waarbij we relaxed de eerste seizoenshelft kunnen afsluiten. Tweede seizoenshelft spelen we in de 1e klasse en kunnen we ons gaan meten met betere en sterkere teams. Opnieuw een leuke uitdaging.

Meisjes B1

Namens de vereniging van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

Ga terug