MB1: Stravoc MB2 - VC Patrick MB1

Zaterdag 29 september de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen. Door personele problemen hadden we vandaag gelukkig hulp van Laura en Judith van MB2. Hierbij willen we als MB1 onze dank uitspreken aan Frank en de speelsters van MB2. Met 8 speelsters vervolgens  op naar Stramproy.

1e set:
Opstelling: Maud de L, Nikki (SV), BJudith, Yaqin, Maud B (SV), Bam

We begonnen goed en enthousiast aan de wedstrijd. Met name Judith liet zich goed gelden als aanjager. Hierdoor zat de spirit er meteen in en was de inzet meer dan goed. De tegenstander bleef nog wel in de buurt vanwege wat servicefouten in het begin. Ook met name vanwege de geringe ruimte achter de achterlijn. De rallypass op gemakkelijkere ballen liep ook niet helemaal, waardoor de tegenstander toch nog redelijk wat punten kreeg. Ons niveau was echter stabiel en toen de service beter ging lopen liepen we gestaag uit. Uiteindelijk werd de set gewonnen met 25 - 13.

2e set:
Opstelling: Maud de L, Maud B, Judith, Yaqin, Laura, Lieke

In de 2e set liepen we in het begin van de set redelijk snel weg van Stravoc. Echter na een tijd bleek dat we nog wat onwennig waren met Judith en Laura. We hadden ook problemen om te scoren, waardoor de tegenstander redelijk in de buurt bleef en we niet verder uitliepen. We hielden echter het niveau constant, waardoor we ook het puntenvoordeel hielden in de set en deze probleemloos uitspeelden. De laatste tijd hebben we getraind om ook slim te spelen met de aanval en niet altijd voluit voor de smash te gaan. Met name Lieke liet dit goed zien door 3 keer met een korte bal achter het blok te scoren. We wonnen de set met 25 – 17.

3e set:
Opstelling: Maud de L., Nikki, Judith, Bam, Laura, Lieke

We hielden het niveau vast dat we hadden vandaag. Zonder uitschieters naar boven of naar beneden. Het was duidelijk dat we een goede kans hadden vandaag om weer met 4-0 te winnen. De inzet was nog steeds super en de sfeer prima in de wedstrijd. Halverwege de set kwam Maud erin voor Laura. We liepen langzaam weg bij Stravoc en hielden dit de hele set vol. De set werd gewonnen met 25 – 16.

4e set:
Opstelling: Maud de L, Nikki, Lieke, Yakin, Maud B, Bam

De vierde set wilden we spelen met de eigen speelsters. Opnieuw dank aan Laura en Judith. Met name Judith was nog steeds de inspirator. Staand aan de zijlijn hield ze de spirit erin en steunde ze het team enorm. De inzet was echt prima en we liepen gestaag uit door geen grote fouten te maken. Halverwege de set werd het echter wat onrustig en liepen we onszelf een beetje voorbij. Even een time-out om te benadrukken dat we rustig moesten blijven. De pass brengen, hoge ballen spelen en mekaar tijd geven en slim aanvallen. Daarnaast iedereen zijn eigen taak blijven doen. Dit werd onmiddellijk in de praktijk gebracht en we liepen hierna in 1 keer door naar setwinst en de wedstrijd. Set gewonnen met 25 - 15.

Wederom een volwassen wedstrijd gespeeld en duidelijk gewonnen met 4-0. 2 wedstrijden gespeeld en 10 punten is echt super. Daarbij is er nog voldoende verbetering haalbaar en daar gaan we hard aan werken de komende trainingen. Inzet 100% en veel speelplezier, dat willen we vasthouden. Bedankt aan iedereen die mee was voor de steun. Dat heeft ons zeker geholpen.

Meisjes B1

Ga terug