MB1: Tecona-ADC MB1 - VC Patrick MB1

Op zaterdag 19 oktober speelden we een uitwedstrijd tegen Tecona ADC MB1. We hadden al eens tegen dit team gespeeld en wisten dat ze gewaagd aan ons waren. Dus we zouden alles moeten geven om deze wedstrijd te winnen.

set 1:
De eerste set begon gelijk slecht. Onze pass kwam niet aan bij de set-upper, waardoor we nauwelijks konden aanvallen. Daardoor had het andere team al snel een voorsprong gekregen. Verder hadden we ook geen hoge servicedruk. Eigenlijk liep het hele spel gewoon niet, doordat de pass niet aankwam. Het andere team ging al richting de 20, toen wij pas net boven de 10 waren. We probeerden het nog wel, maar het lukte echt niet. We verloren de set met 13-25.

set 2:
Na het slechte begin wisten we dat we het roer zouden moeten omgooien, anders hadden we helemaal geen kans meer. We begonnen goed. We haalden de bal naar onze kant en hadden een goede service waardoor we een kleine voorsprong maakten. Toen kwam het andere team aan de service en weer lukte onze pass gewoon niet. We probeerden het wel, maar hij vloog alle kanten op. Het stond 17-24 toen we de bal kregen voor de service. We hadden een goede servicedruk, waardoor we nog een flink stuk bijkwamen, maar het was net niet genoeg om de set te winnen. We verloren de set met 23-25.

set 3:
Na de vorige 2 sets hingen onze hoofden een beetje. Doordat we niet speelden, zoals we normaal zouden spelen, was ons enthousiasme ook nergens te bekennen. Toch begonnen we redelijk aan de derde set. We maakten een kleine voorsprong door een goede service, maar zodra het andere team aan de service kwam, kregen ze gelijk al een voorsprong. Waar het aan lag weten we niet, maar de pass lukte echt niet. We maakten veel te veel eigen fouten, waardoor we ons eigen spel niet konden spelen. We kwamen wel bij, maar het was nog steeds niet genoeg. We verloren de set met 19-25.

set 4:
We gingen de laatste set spelen. We wilden dit puntje echt nog pakken en dus zouden we ons voor 200% moeten inzetten. In het begin gingen we nog redelijk gelijk op met het andere team. Aan beiden kanten werd een aantal servicefouten gemaakt, waardoor iedereen wat vaker de bal kreeg. Toch kregen we het niet voor elkaar. Het aanvallen lukte prima, maar doordat de pass maar zo weinig op de goede plek kwam, was dit gewoon niet te doen. Toen de score van het andere team steeds dichter bij de 25 kwam, zagen we de bui al hangen. Het liep die dag gewoon niet lekker. Ook deze set verloren we met 19-25.

We hebben deze wedstrijd met 4-0 verloren. We balen natuurlijk enorm, maar we hebben er alsnog van geleerd. Want we hebben meer tegen onszelf verloren, dan tegen het andere team. Dit geeft ons juist meer zin om ze de volgende keer wel in te maken!

Meisjes B1

Ga terug