MB1: VC Bach SV MB1 - VC Patrick MB1

Zaterdag 4 november speelden we voor de tweede keer tegen Bach SV. Echter nu uit in de kleine gymzaal in Ell. Dit vergt voor ons wel wat aanpassing omdat we natuurlijk de sporthal zijn gewend met veel ruimte. We wisten dat we ons hieraan zouden moeten aanpassen, maar we hadden er erg veel zin in na 5 wedstrijden op rij met 4-0 te hebben gewonnen. We wilden dit graag volhouden. Daarnaast was dit de eerste wedstrijd dat Nikol Wazydrag met ons mee zou doen. Onze nieuwe speelster die ervoor zorgt dat we niet meer zo snel speelsters hoeven te lenen van MB2.

1e set:
Opstelling: Lieke, Maud de L, Laura (SV), Bam, Nikol, Maud (SV)
We begonnen op zich redelijk aan de wedstrijd. Alhoewel met name de service het erg liet afweten. Sommige speelsters hadden grote moeite met de weinig ruimte achter de lijn. Hierdoor heel veel fout services. Gelukkig hadden we in de ralley duidelijk het initiatief. We liepen dan ook uit naar een geruststellende voorsprong en hielden die gelukkig vast. In de ralley werd goed rekening gehouden met het lage plafond. Het leek alsof de thuisploeg er zelfs meer last van had. Set werd gewonnen met 25-15.

2e set:
Opstelling: Britt, Yaqin, Nikki (SV), Bam, Nikol, Maud B (SV)
In de 2e set hielden we het niveau vast. Nog steeds liep de service, met name bij Lieke en Bam niet vanwege de geringe ruimte. Dit konden we echter goed compenseren met de anderen en het veldspel. Ook de tegenstander was niet echt van een niveau in deze fase dat ze ons pijn konden doen. We liepen snel uit en wonnen de set afgetekend met 25-10.

3e set:
Opstelling: Britt, Maud de L, Laura (SV), Lieke, Yaqin, Nikki (SV)
Deze set was een beetje rommelig. Ons spel werd een beetje gehaast en met name in de veldbezetting waren er veel misverstanden. Anderen probeerden dit dan weer te compenseren en dat komt het ritme niet ten goede. We maakten veel eigen fouten en het spel verliep zeer stroef. Langzaam begon ook Bach meer ballen te verdedigen, waardoor we ook moeite hadden om het punt te maken. Bach SV stond grote delen van de set ruim op voorsprong. Met een lange service beurt kwamen we echter langzij en konden we op het belangrijkste moment van de set doordrukken. We wonnen uiteindelijk met 25-22.

4e set:
Opstelling: Yaqin, Maud de L, Laura (SV), Bam, Nikol, Maud B (SV)
Deze set leek veel op set 3. Nog steeds was ons spel moeizaam omdat we onze taken niet uitvoerden. De service liep voor sommigen nog steeds niet. Veel misverstanden en overcompenseren. Ook de tegenstander trok zich op aan de voorsprong die ze langzaam steeds verder uitbouwden. We konden ons, ondanks twee time outs, niet meer ontworstelen aan het matige spel en helaas verloren we deze set met 15-25.

Ondanks dat de wedstrijd met 3-1 voor ons was, waren we wel teleurgesteld over de laatste set. Maar we moeten niet vergeten dat dit pas de eerste set was die we verloren in 6 wedstrijden. We staan stevig op kop met 6-23 en 23-1 sets. Het is duidelijk dat het inpassen van een nieuwe speelster wellicht toch wat extra aandacht vraagt. Maar daar gaan we samen aan werken de komende weken. We zijn maar wat blij dat we 9 speelsters hebben en vooral een leuk team dat speelt met veel inzet. Als we dat weten vast te houden dan komen de resultaten vanzelf.

Meiden van MB1 LETS GO!

Ga terug