MB1: VC Hero MB1 – VC Patrick MB1

Zaterdag 13 oktober reisden we af naar Herten voor de wedstrijd tegen de nummer 2. Stand bovenaan was Patrick MB1 3-15 en VC Hero 2-10 punten. We waren dus voorbereidt op een gelijkopgaande wedstrijd. Vandaag was Yaqin er niet bij, maar werden we wederom geholpen door Judith en Femke van MB2 die zelf al met 4-0 hadden gewonnen van VC Weert MB2.

1e set:
Opstelling: Bam, Maud de L, Laura (SV), Femke, Judith, Nikki

Start van de wedstrijd was niet goed, we misten veel services achter elkaar en de eerste paar aanvallen gingen in het net of uit. Echter de pass liep goed. Het was dus zaak om de eigen foutjes eruit te halen. Dit hebben we in een time-out met elkaar besproken. Vervolgens serveerde Femke een serie van 5 punten achter elkaar en opeens stonden we op. We zetten de tegenstander serverend onder druk, maakten onze kansen af en zaten er verdedigend goed bij. De pass kwam goed bij de spelverdeler en we liepen gestaag uit. We wonnen de set duidelijk met 25-15.

2e set:
Opstelling: Britt, Maud de L, Laura, Lieke, Judith, Maud B.

In de 2e set pakten we de draad van de eerste set gelijk weer op. Hero stond steeds onder druk en we liepen gestaag uit. Even stokte het een beetje, omdat de pass niet kwam. Maar we bleven rustig en enthousiast. Hero kwam wat dichterbij hierdoor, maar nooit echt in de buurt. We kregen de bal weer bij de spelverdelers, waardoor we konden aanvallen. We toonden aan dat we het betere team waren en straalden uit dat we niets gingen weggeven vandaag. Een goede, regelmatige set van ons die eindigde in 25-16.

3e set:
Opstelling: Bam, Maud de L, Lieke, Femke, Nikki

We begonnen een beetje weifelend aan de set en we liepen eigenlijk steeds samen met Hero op in de score, waarbij Hero eigenlijk steeds een beetje voorstond. Echter, het gevoel was er wel steeds weer dat wij de bovenhand hadden. Boven de 10 kwam dat ook naar voren. We kwamen voor het eerste op voorsprong en liepen uit naar een voorsprong van 3-4 punten. Dit verschil hielden we eigenlijk steeds vast. Wel hadden we wat moeite met een diepe bovenhandse service van nr.92 van de tegenstander. Maar steeds pikten we het weer op en met name ons enthousiasme zorgde ervoor dat we de set ‘gewoon’ naar ons toetrokken met 25-20.

4e set:
Opstelling: Britt, Maud de L, Laura, Bam, Judith, Nikki

We dachten even dat we er al waren met 3-0 voor in sets en dat was te zien in het begin van de 4e set. Even vergaten we onze taken als team en als individu in het team. Er werd erg rommelig gespeeld in het begin en we kwamen met 8-0 achter. Bij het nemen van een time-out even afgesproken dat we het simpel moesten houden. Iedereen zijn positie op het veld. Hoge pass, set up en gaan voor het punt. Dit hoeft niet altijd met een smash voluit, maar kan ook met een diepe bal in de hoeken of kort achter het blok. Terug in het veld werd dit opgepakt en in no time stonden we langszij en zelfs voor. Hero knokte echter uitstekend en er volgden enkele lange spannende en leuke rally’s. Hero haalde hierdoor weer wat punten, maar we lieten het niet meer glippen. We serveerden sterk en zetten ze onder druk. We vonden ons ritme terug en scoorden nu weer, soms op slimme wijze. We lieten ze nu niet meer ontsnappen en drukten door. We wonnen de set uiteindelijk met 25-16.

We laten vandaag als team zien hoe sterk we kunnen zijn door er samen voor te gaan. Met een inzet van 100% en veel speelplezier. Ondanks de warmte in de zaal heb ik niemand horen klagen. Een super teamprestatie van alle 9 speelsters. Bedankt aan iedereen die mee was voor de steun, we konden weer rekenen op support. Dat heeft ons ook vandaag weer geholpen. Nu gaan we even genieten van de herfstvakantie, een weekje vrij van school en training en op naar de wedstrijd tegen Stravoc MB2 op donderdag 25 oktober in de Bandert vanaf 20:00.

Meisjes B1

Ga terug