MB1: VC Maasdal MB1 - VC Patrick MB1

Zaterdag 22 september hebben we dan eindelijk onze eerste competitiewedstrijd gespeeld van het nieuwe seizoen. Op de maandagtraining voorafgaand aan de wedstrijd zijn we helaas Laura voorlopig kwijtgeraakt door een blessure aan haar knie. Gelukkig wilde Femke Heijman van MB2 ons helpen. Dank aan Femke en ook aan Frank hiervoor.

1e set:
Opstelling: Maud de L, Nikki (SV), Britt, Yakin, Maud B (SV), Bam
We begonnen vrij slecht aan de wedstrijd. Het leek alsof we zenuwen hadden voor de 1e wedstrijd van het seizoen. Veel fouten in de service en ook het spel kwam niet los. Gelukkig kon onze tegenstander niet echt profiteren omdat ze ook moeite hadden met hun spel. Uiteindelijk een time out gepakt om aan te geven dat ze gewoon moesten durven te volleyballen. Niet bang te zijn om fouten te maken. Hierna ging het een fase beter en kwamen we ook op voorsprong om in het zicht van de haven weer terug te vallen in te voorzichtig spel. Dit kostte ons bijna de set, die we gelukkig toch binnenhaalden met 28-26.

2e set:
Opstelling: Maud de L, Nikki, Femke, Yakin, Maud B, Lieke
In de 2e set werden we wat vrijer in ons spel en begon het wat te lopen. Er werden minder service fouten gemaakt. Sterker nog, we serveerden erg sterk, met veel druk. VC Maasdal speelde in een 3-2-1 passopstelling waardoor er in het midden op de 3 meter lijn een enorm gat viel. Hier profiteerden we nu wel van. We liepen snel uit naar een grote voorsprong. Even vervielen we weer in ons voorzichtig spel van de 1e set, maar daarna drukten we door en wonnen de set met 25-9.

3e set:
Opstelling: Bam, Nikki, Britt, Lieke, Maud de L (SV), Femke
In deze set besloten om eens iets anders te proberen door Maud de Loo als spelverdeler te laten spelen, gezien de blessure van Laura. Deze set begonnen we nog goed. Maar we vervielen weer in slordigheden, waardoor Maasdal weer mee kon met ons. Ze bleven een tijd bij ons in de buurt, omdat we zelf niet in ons spel kwamen zoals in de 1e set. Gelukkig hadden we wel een fase waarin we het wat beter deden en hierdoor voldoende voorsprong namen om uiteindelijk de set binnen te halen. Dit lag ook een beetje aan de tegenstander die ons soms de punten cadeau deden. We profiteerden bij de service wel nog steeds van de ruimte in het midden. Een aantal goede servicebeurten hielpen ons ook in deze set. Stand uiteindelijk 25-18.

4e set:
Opstelling: Maud de L, Nikki, Femke, Yakin, Maud B, Bam
Weer terug naar de vertrouwde spelverdeelsters Maud B en Nikki. Ons spel bleef stroperig, afwisselend goede passes en aanval en foutjes van onze kant. Veel misverstanden ook onder elkaar. Echter het kwaliteitsverschil met de tegenstander was gewoon te groot waardoor VC Maasdal opnieuw niet kon profiteren. We zaten wel steeds aan de goede kant van de score, waardoor ze niet echt de hoop kregen op het winnen van de set. Uiteindelijk werd de stand 25-19 in ons voordeel.

Hiermee hebben we onze eerste wedstrijd gewonnen met 4-0 en dat is natuurlijk een prima resultaat. Zeker als je ziet dat ons spel nog veel beter kan, is dat een bemoedigend begin. De sfeer en de inzet binnen het team is bovendien ook goed. Wat kan een trainer/coach zich nog meer wensen. MB1 op naar de volgende wedstrijd en nogmaals dank aan Femke dat ze mee wilde doen bij ons en Frank dat hij dit goed vond.

Meisjes B1

Ga terug