MB1: VC Patrick MB1 - Bach SV MB1

Zaterdag 6 oktober speelden we onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. We hebben ons verheugd om eindelijk thuis te kunnen spelen. Gelukkig waren er heel wat toeschouwers in de hal en was het reuze gezellig. We moesten spelen tegen Bach SV MB1. Zij hadden pas 1 wedstrijd gespeeld, daarom voor ons moeilijk in te schatten wat hun sterkte zou zijn.

1e set:
Opstelling: Britt, Maud de L, Nikki (SV), Bam, Yaqin, Laura (SV)

Er was vooraf veel spirit voor deze wedstrijd, want aan de andere kant was een gymleraar van het College in Echt als begeleider/coach bij het team van Bach SV. De dames wilden natuurlijk laten zien dat ze beter waren dan het team dat hij mede coachte. We begonnen echter slordig aan de wedstrijd. Het leek alsof we teveel wilden waardoor het wat rommelig was op het veld. Daarnaast werden er veel services ruim achter de achterlijn uitgeslagen. Hierdoor kwamen we op achterstand in de set. Na een time-out om even te proberen de rust erin te krijgen en aan te geven om in elk geval geen servicefouten te maken (minder risico nemen) kwamen we in ons spel. Langzaam werd de achterstand ingelopen en aan het einde van de set zaten we steeds aan de goede kant van de score. Door de inzet van Judith aan het net ipv Britt hadden we de bovenhand. We konden echter net niet doorduwen en daardoor werd het nog erg spannend. Uiteindelijk wonnen we de set met 27-25.

2e set:
Opstelling: Judith, Maud de L, Nikki, Bam, Yaqin, Maud B

In de 2e set waren we gelijk bij de les en bouwden we snel een ruime voorsprong op. De service liep heel goed in deze fase. Ondanks dat Bach SV veel ballen verdedigde en het moeilijk was om te scoren, liep onze aanval echt op rolletjes. Goede pass en rallypass en we kwamen echt goed door met de smash. Probleemloos speelden we de set uit. Aan het einde nog even de wissel terug van Britt voor Judith. Set uiteindelijk gewonnen met 25-12.

3e set:
Opstelling: Judith, Maud de L, Laura, Britt, Yaqin, Maud B

Opnieuw begonnen we sterk aan de set en bouwden we snel een voorsprong op. Servicedruk was goed, maar Bach SV bleek een taaie ploeg. Het is moeilijk om tegen hen te scoren. Op een gegeven moment lukte ons dat wat minder en kwamen ze terug in de set. Echter tijdig konden we ons niveau weer omhoog tillen en uiteindelijk wonnen we toch redelijk duidelijk deze set met 25-15.

4e set:
Opstelling: Britt, Maud de L, Nikki (SV), Bam, Yaqin, Laura (SV)

Deze set was eigenlijk een kopie van de 3e set. We liepen uit naar een behoorlijke voorsprong door de servicedruk en onze aanval die nog steeds goed liep. Echter in het midden van de set was er weer een periode waarbij we moeilijk tot scoren kwamen en er wat misverstanden waren. Hierdoor kwam Bach SV terug in de set en dichtbij in de stand (op 2 punten). Vervolgens hadden we echter op een belangrijk moment in de set een goede servicedruk, waardoor zij moeite hadden om de bal te verwerken. We liepen uit naar een voorsprong van 8 punten tot 20-12. Hierna scoorden we ongeveer om en om een punt en haalden we ook de 4e set binnen met 25-17.

Ook de 3e wedstrijd hebben we gewonnen met 4-0 en de maximale score na 3 wedstrijden. Inmiddels is wel duidelijk dat de 3 beste ploegen in deze poule zijn VC Patrick MB1, VC Hero mB1 en Ledub MB2. Komende zaterdag treden we in Herten aan tegen VC Hero MB1 die op de tweede plaats staan. Een belangrijke wedstrijd dus. De komende week gaan we ons goed voorbereiden op deze wedstrijd. En hopelijk met steun van onze supporters kunnen we een goed resultaat behalen.

Meisjes B1

Ga terug