MB1: VC Patrick MB1 - Joker VC MB1

Op 9 november speelden we, na een aantal uitwedstrijden op rij, eindelijk weer een thuiswedstrijd in Echt. We moesten spelen tegen Jokers VC MB1. We hadden dit seizoen nog niet tegen dit team gespeeld, dus we waren benieuwd wat ons te wachten stond. Natuurlijk wilden we gaan voor die 5 punten, maar dan zouden we ook alles moeten geven.

set 1:
De eerste set begon gelijk slecht. En met slecht bedoel ik ook echt slecht. We maakten veel te veel servicefouten en de pass kwam niet aan bij de set-upper. Het andere team had een goede verdediging, waardoor veel ballen ook terug naar onze kant kwamen. De aanval ging goed, maar alleen als de pass ook aankwam. Iets wat deze set niet echt lukte. Eigenlijk speelden we deze set gewoon onder ons niveau. Waar het aan lag, weten we ook niet, maar dat heeft elk team wel eens. Toch lukte het ons om op het einde nog wat punten te maken, maar omdat de tegenpartij zo veel voorstond, lukte het ons niet om ze in te halen. We verloren de set met 21-25.

set 2:
Na de vorige set moesten we echt alle knoppen omzetten, want anders zouden we deze wedstrijd dik verliezen. Als de service en de pass beter zouden zijn, dan zouden we deze set kunnen winnen. We hadden daarom ook geluk dat we met de service mochten beginnen. De service liep deze set een stuk beter.  Hierdoor werden we zelf ook een stuk enthousiaster en ging de rest vanzelf ook weer beter. We speelden de ballen hard, maar tegelijk ook slim. Het andere team had hier geen antwoord op, waardoor we punt na punt maakten. Hier en daar nog wel wat eigen fouten, maar ten opzichte van de vorige set speelden we veel en veel beter. We wonnen de set dan ook met 25-12.

set 3:
We wisten nu dat we het konden, maar dan moesten we er wel keihard voor gaan werken. Het begin van de set liep hetzelfde als in de eerste set. Het andere team had de service, waar wij gewoon geen antwoord op hadden. Het stond dan ook al snel 0-8. We wisten dat we nu actie zouden moeten ondernemen, want anders was het een verloren zaak. Dit deden we dan ook. Eindelijk kregen wij de service. Bij deze service maakten we een aantal punten, waardoor we gelijk dichterbij kwamen. Het stond al 5-8. Maar we stonden alsnog achter, dus we moesten verder. Opeens liep alles weer. Ballen werden afgemaakt en ook de verdediging was goed. Daardoor kregen we een voorsprong op het andere team. Toen het 20-11 stond, kregen we al meer vertrouwen. Toch zouden we nog even moeten knokken. Ondanks dat het andere team toch nog een paar punten pakte, bleven we ervoor vechten. Zo trokken we de set naar ons toe en wonnen we met 25-18.

set 4:
Deze set wilden we natuurlijk ook koste wat kost winnen. We moesten net zoals in de tweede en het einde van de derde set gaan spelen voor een overwinning. We begonnen deze set weer heel sterk. We hadden een goede service, we maakten de ballen goed af en de ballen die weer terug kwamen, werden opgevangen in de verdediging. Alles ging deze set dus, zoals het zou moeten. Daar waren we heel blij mee. We gingen dan ook al snel richting de 25 punten. Het stond 24-14, dus we hoefden nog maar 1 punt. Toch kregen we dit punt niet zo snel. We moesten er echt nog voor vechten, want het andere team maakte met de service nog heel veel punten. Daardoor gingen we zelf ook meer fouten maken, wat leidde tot ergernissen. Toch hadden we zo’n grote voorsprong opgebouwd, dat de tegenpartij ons niet meer kon inhalen. We wonnen de set met 25-20. We hadden deze set wel gewonnen, maar doordat we op het allerlaatste de focus verloren, had het andere team toch nog 6 punten kunnen maken.

We hebben deze wedstrijd dan wel met 3-1 gewonnen. Toch speelden we met pieken en dalen. Zoals je kunt lezen, was vooral de eerste set bagger. Daarna hebben we ons nog goed herpakt, waardoor we toch nog de overwinning konden pakken. Het was ondanks alles een leerzame wedstrijd, dus nu weten we wel weer waar we op moeten trainen.

Meisjes B1

Ga terug