MB1: VC Patrick MB1 - Stravoc MB2

De 5e competitie wedstrijd hebben we gespeeld op een trainingsavond op verzoek van Stravoc. Hierdoor is er natuurlijk wat minder atmosfeer in de hal. Toch waren er wel wat toeschouwers aanwezig die ons steunden. Hiervoor wederom onze dank, want dat is altijd een extra stimulans.

1e set:
Opstelling: Britt, Maud de L, Laura (SV), Bam, Yaqin, Maud B (SV)

We begonnen niet helemaal goed aan de wedstrijd. Enkele foute services aan het begin van de set. Echter het niveauverschil met de tegenstander was dusdanig dat we niet in de problemen kwamen. Doordat we solide volleybalden liepen we vrij gemakkelijk weg en wonnen we de set met 25-10. Wel was het jammer dat onze concentratie niet optimaal was waardoor we net wat slordiger waren en met name de rallypass en de servicepass op gemakkelijke ballen niet goed bij de spelverdelers kwam. Hierdoor konden we niet echt aanvallen.

2e set:
Opstelling: Britt, Maud de L, Laura, Lieke, Yaqin, Nikki

In de 2e set liepen we door een paar goede servicebeurten uit naar een redelijke voorsprong. Hierdoor zakte de concentratie nog verder weg en gingen we fouten maken. De tegenstander speelde een paar keer de bal na 1 of 2 keer spelen over het net en hier gingen we niet goed mee om. Hierdoor werd het een beetje een rommelige set. Gelukkig bleven we wel steeds aan de goede kant van de score staan en wonnen we uiteindelijk toch gewoon de set met 25-18.

3e set:
Opstelling: Bam, Maud de L, Maud B, Lieke, Judith, Nikki

We besloten ons ten doel te stellen om de tegenstander onder de 10 punten te houden in deze set. Dit om iets te hebben om ons op te kunnen concentreren. We begonnen goed aan de set en zetten de tegenstander onder druk met de service. We konden hierdoor vrij gemakkelijk de punten maken door alert te zijn op ballen die er soms toch over kwamen. Uiteindelijk wonnen we de set zelfs met 25-3! En die 3 punten waren 3 foutservices van onze kant. Goed geconcentreerd gespeeld en deze set gaf duidelijk het niveauverschil aan met Stravoc.

4e set:
Opstelling: Bam, Lieke, Laura, Britt, Judith, Maud B

De vierde set wilden we natuurlijk zo door gaan. Echter dat lukte niet helemaal. We speelden een beetje rommelig en gaven wat gemakkelijke ballen weg voor de tegenstander, zoals een aantal (rally)passes net over het net. We wisten ons niveau echter weer een beetje op te krikken gaandeweg de set. Het niveauverschil werd hierdoor weer duidelijk en we liepen uiteindelijk halverwege de set weg van Stravoc. De set werd binnengehaald met 25-15.

Dit zijn vaak de moeilijkste wedstrijden, tegen tegenstanders waarvan je weet dat je niet veel te duchten hebt. Daarbij dan nog op een trainingsavond wat ons team niet echt ligt. Met dat in het achterhoofd hebben we deze wedstrijd toch gewoon vrij eenvoudig gewonnen en dat verdient een groot compliment. We bewaren ons beste spel wel voor de wedstrijden tegen Ledub en Hero.

Terugkijkend op de eerste 5 wedstrijden van het seizoen hadden we vooraf natuurlijk nooit gedacht dat we het maximum puntenaantal zouden gaan halen. Alle wedstrijden met 4-0 gewonnen en ook bijna alle sets ruim en duidelijk gewonnen. De enige ploeg waar we nog niet tegen hebben gespeeld is Ledub MB2. Die staan echter inmiddels al 4 punten op ons achter.  Op naar de volgende wedstrijd en wie weet ??????

Ga terug