MB1: VC Patrick MB1 - SV Ludentes MB1

Op zaterdag 14 december hebben we onze allerlaatste wedstrijd van dit jaar gespeeld. We speelden in onze eigen hal tegen SV Ludentes MB1. Qua stand maakte het aantal punten niet meer uit. Maar we wilden deze wedstrijd toch erg graag winnen. Vooral omdat het de afgelopen weken niet heel soepel liep bij ons. Het zou leuk zijn om het seizoen met een goede overwinning af te sluiten.

set 1:
De eerste set begonnen we prima. Het andere team begon met de service, maar deze haalden we vrijwel meteen terug. We speelden goed en konden daardoor ook aanvallen. We kregen dus ook een kleine voorsprong op het andere team. We hadden snel door waar de gaten van het andere team zaten, daarmee pakten we ook nog een aantal punten. De enige 2 dingen die ons ervan weerhielden om ver uit te lopen in deze set waren de pass, als je onze verslagen vaker leest, dan zie je wel dat dit minpunt vaker terugkomt, en de communicatie: we riepen te weinig, waardoor er verwarring ontstond en teveel ballen op de grond belandden. Toen we richting de 20 gingen, liepen de punten dan ook redelijk tegelijk aan elkaar. Toch konden we een knop omzetten om die laatste punten toch nog te pakken. We wonnen de set met 25-22.

set 2:
We moesten deze set gewoon verder gaan spelen als in de vorige set, alleen moesten we meer gaan roepen en wat beter passen. Deze set ging vanaf het begin af aan ook al gelijk een stuk beter. We begonnen met de service, waarmee we al gelijk een stuk of 6 punten maakten. Ook ging het verdedigen beter dan in de eerste set. We hadden veel meer ballen en konden dus ook een betere aanval opzetten. Doordat alles beter liep, werden we ook enthousiaster en hadden we ook meer geluk. Al met al was dit dus een hele goede set. We hadden zo’n grote voorsprong gemaakt, dat het andere team ons niet meer kon inhalen. We wonnen de set met 25-13.

set 3:
Qua setpunten stond het nu 2-0 voor ons. We wisten dat de concentratie deze set echt cruciaal was. Als we die niet konden vasthouden, zou het andere team deze set binnenslepen. We begonnen een beetje zoals in de eerste set. We speelden wel goed, maar het was niet zo sterk als in set 2. Ook maakten we deze set teveel servicefouten. Zo kreeg het andere team steeds meer punten en hadden we geen voorsprong meer. We gingen rond de helft van de set redelijk gelijk op. Dan kregen wij weer een punt, dan het andere team. Toen we langzamerhand richting de 20 gingen, sloeg bij ons een knop om en gingen we heel hard vechten. We hadden een goede service die voor een uitloop zorgde. Het andere team kreeg de bal niet meer aan onze kant en we wonnen de set met 25-19.

set 4:
We hadden deze wedstrijd al gewonnen, maar we bleven toch vechten tot het allerlaatste puntje. Deze set gingen de dingen iets anders dan eerst. Onze set-upper was namelijk geblesseerd, waardoor iemand anders moest set-uppen. In het begin zorgde dit nog een beetje voor misverstanden, maar naarmate de set vorderde ging het een stuk beter. In het begin van de set liepen we dan ook gelijk op met het team, maar toen we richting de 10 punten gingen, kregen we een enorme boost zoals in set 2, waardoor we heel goed gingen spelen. We maakten hier een daar nog wel wat slordigheidsfouten, maar al met al was het een goede set. We wonnen de set met 25-14.

We hebben deze wedstrijd met 4-0 gewonnen en wat waren we blij. Volgend seizoen gaan we in de hoofdklasse spelen, dus dat zal weer een hele nieuwe ervaring worden. Voor nu wens ik jullie alvast een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Groetjes de razende reporter.

Ga terug