MB1: VC Patrick MB1 - Tecona-ADC MB1

Zaterdag 7 maart speelden we een thuiswedstrijd tegen Tecona-ADC MB1. We hebben al vaker tegen dit team gespeeld, dus we wisten wat we konden verwachten en dat we er 100% voor moesten gaan om te kunnen winnen. Dit waren we dan ook van plan.

Set 1:
We hadden van tevoren besproken dat we tijdens deze wedstrijd zo min mogelijk eigen fouten moesten maken met de opslag. Dat zijn namelijk een soort cadeautjes aan de tegenstanders en dat is natuurlijk zonde. We begonnen dan ook met een aantal goede opslagen, waardoor we al snel een voorsprong hadden. We zaten allemaal lekker in het spel, waardoor we erg enthousiast waren en voor elke bal gingen. Dit pakte goed uit voor ons want hierdoor kwamen we al snel aan de 20 punten.
Helaas maakte ADC vanaf dat moment ook een aantal punten met de opslag. We maakte namelijk onnodige fouten met de pass, waardoor we niet aan aanvallen kwamen. We wilde de eerste set nu niet meer uit handen geven, dus we gingen helemaal voor de laatste paar puntjes. Op deze manier wisten we als eerste de 25 punten te bereiken.
We wonnen de eerste set met 25-19!

Set 2:
Na het winnen van de eerste set, wisten we dat we precies zo door moesten gaan. Het kon namelijk nog alle kanten op.
Helaas begonnen we de tweede set niet zo goed. Nadat de tegenstanders een aantal punten hadden gemaakt met de opslag, stonden we al snel met 12-3 achter. We wisten dat we het roer moesten omgooien en er vol voor moesten gaan wilden we deze set winnen. Dat deden we dus ook. We mochten nu echt geen onnodige fouten meer maken. We kwamen steeds dichterbij en op een gegeven moment stond het weer gelijk. Het liep een tijdje gelijk op, maar uiteindelijk wisten wij de set binnen te slepen. We wonnen de tweede set met 25-22.

Set 3:
Na de twee gewonnen sets wisten we het zeker. We mochten deze wedstrijd echt niet meer uit handen geven. De derde set gaat bij ons vaker fout, maar dit wilden we deze wedstrijd natuurlijk niet laten gebeuren. Het begon eigenlijk weer gelijk op. Dan weer een aantal punten voor ons, dan weer voor de tegenstanders. We hadden een aantal goede opslagen, en maakten wat lange rally’s. Met hard werken en een beetje geluk wisten we uiteindelijk toch het verschil te maken. We wonnen de derde set met 25-22.

Set 4:
Iedereen was heel erg enthousiast en blij na het winnen van de 3 sets. We moesten dit vasthouden en precies zo blijven spelen. We wilden de laatste set namelijk ook erg graag winnen! Helaas speelden we niet vanaf het begin geconcentreerd, waardoor ADC punten kon maken met de opslag. We hadden er namelijk een aantal keer achter elkaar geen antwoord op. Ze stonden al snel voor. Hier waren we natuurlijk niet blij mee. We probeerden er alles aan te doen om ze weer in te halen maar we kwamen gewoon niet meer in het spel. We wilden het allemaal natuurlijk wel heel graag, maar het werkte gewoon niet.
We verloren de laatste set helaas met 25-17...

We baalden natuurlijk enorm dat we de laatste set niet hebben kunnen bemachtigen. Wel weten we dat we ons best hebben gedaan. We zijn in ieder geval blij dat we met 3-1 hebben gewonnen van dit team! Hierdoor staan we namelijk weer eerste! Volgende week spelen we tegen Revoc MB1, en dit beloofd weer een spannende wedstrijd te worden. Tot volgende week!

Meisjes MB1

Ga terug