MB1: VC Patrick MB1 - Tecona-ADC MB1

Jaja, het is weer zover: de competitie is gestart. Vandaag hadden we onze allereerste wedstrijd. Deze speelden we thuis, dus dat was wel fijn. We moesten spelen tegen Tecona - ADC MB1. We wisten dat dit een goed team was en dat we dus echt moesten werken voor een overwinning.

set 1:
De eerste set begon gelijk wat minder. Het andere team had een goede service, waardoor onze pass niet goed kwam. Hiermee maakte de tegenpartij een aantal punten achter elkaar. Nadat we deze service hadden gehad, ging het een stuk beter. De aanval ging goed, waardoor we weer bijkwamen qua stand. Het enige dat nog steeds niet echt liep, was de pass. De scores gingen redelijk gelijk op, maar toen we richting de 20 gingen, liepen we uit. Het andere team had geen antwoord meer op onze ballen. We wonnen deze set met 25-19.

set 2:
Na de vorige set wisten we dat we keihard zouden moeten werken, anders zouden we nooit kunnen winnen. We begonnen gelijk goed. We hadden een goede service en daardoor kregen we een kleine voorsprong. Het andere team maakte wel punten door een goede service of een aanval, maar we hielden onze voorsprong. Deze set ging beter dan de vorige set. De pass kwam beter, waardoor de aanval ook beter liep. Al met al was dit wel een goede set. We wonnen met 25-20.

set 3:
We waren aangekomen bij de gevreesde derde set. Heel vaak gaat deze set fout bij ons, dat wilden we nu natuurlijk voorkomen. We begonnen met spelen, maar het lukte gewoon niet. Het andere team had een goede service, waar wij geen antwoord op hadden. Daardoor kreeg het andere team een hele grote voorsprong. Toen het 4-11 stond, wisten we dat we het roer echt moesten omgooien. Door een goede service en hard werken, lukte dit ook redelijk. We brachten het weer naar 15-15. Maar door een goede service van het andere team, liepen ze weer uit. We wilden ze natuurlijk inhalen. Alleen liep het spel bij ons gewoon niet zo goed, dus lukte dit ook niet. We verloren de set met 19-25.

set 4:
We baalden enorm van het verlies van de vorige set, maar we wisten wel dat we nu gelijk vanaf het begin gefocust moesten zijn. Doordat wij mochten beginnen met service, kregen we gelijk een voorsprong. Door die voorsprong durfden we er ook wat meer voor te gaan. We wisten wel dat we niet te enthousiast moesten worden, want het andere team mocht immers niet terugkomen. We speelden goed. Hier en daar nog wat slordige fouten, maar over het algemeen liep het spel heel goed. Het andere team had ook een goed spel, dus we hadden ook vaak lange rally’s. Die zijn altijd leuk in een wedstrijd. Nadat we een redelijke voorsprong hadden, kwam het andere team beetje bij beetje terug. Dit wilden we natuurlijk voorkomen. We moesten nog even volhouden en het lukte. We wonnen de set met 25-19.

We zijn zo blij dat we deze wedstrijd gewonnen hebben. Het waren namelijk echt gewaagde tegenstanders. Het was een hele leuke wedstrijd en we hebben nu al zin in de volgende!

Meisje B1

Ga terug