MB1: VC Patrick MB1 - VC Limac MB1

Donderdag 3 september hadden we voor het eerst weer een oefenwedstrijd. We speelden tegen VC Limac MB1. Limac gaat in de competitie een lagere klasse dan ons spelen, maar ondanks dat, wisten we dat we ze niet moesten onderschatten.

Set 1:
De eerste set begonnen we matig. We speelden niet slecht, maar het was ook niet zo dat we op ons best speelden. Er vielen wat punten aan onze kant, maar ook Limac maakte een aantal punten. Wel bleven we een kleine voorsprong van 2 à 3 punten houden. Op een gegeven moment merkten we, dat we veel te stil in het veld stonden. Limac juichte na ieder punt en dit gaf ze extra kracht. Wij moesten dit ook gaan doen, anders zou het nog pittig kunnen gaan worden. Door een paar goede services en aanvallen lukte het ons toch om de set net binnen te halen. We wonnen met 25-22.

Set 2:
We waren niet geheel tevreden over de vorige set en wisten dat we enthousiaster moesten zijn. We hadden veel goede verdedigingen, maar ook een aantal slordigheidsfouten. Door onze services wisten we Limac toch een beetje op afstand te houden. Toen we richting de 20 gingen, kwam Limac weer steeds dichterbij. We moesten nu de laatste punten pakken, anders zou het ons niet meer lukken om te winnen. Met een paar goede aanvallen deden we dit ook en we wonnen de set met 20-25.

Set 3:
Onderhand weet bijna iedereen wel hoe de derde set vaak bij ons gaat. Nou dat wilden we nu absoluut niet hebben. Dit betekende dat we volledig gefocust moesten zijn. We begonnen met een paar moeilijke services waar Limac geen antwoord op had. Doordat wij steeds meer uitliepen, kwam bij Limac de pass steeds slechter. Hier konden we goed gebruik van maken, door de ballen ver in de hoeken te spelen. Door slim spel, liepen we nog meer uit. We wonnen deze set dik met 25-14.

Set 4:
De laatste set... we staan 3-0 voor maar moeten die laatste set ook binnen slepen. We begonnen dan ook weer sterk, zoals in de derde set. En op een gegeven moment hadden we een voorsprong van ongeveer 12-5. Dit moesten we volhouden, maar langzaam daalde onze concentratie en raakten we in een soort fase waarin Limac te veel punten achter elkaar maakte. Het stond toen ongeveer 15-12. Na een korte time-out moesten we aan de bak om de set te winnen. We moesten geconcentreerd zijn en er 150 procent voor gaan. Dit lukte niet altijd, maar we speelden goed genoeg om steeds meer punten te pakken. We wonnen de set met 25-18.

We hebben deze wedstrijd 4-0 gewonnen, maar hadden niet echt helemaal een voldaan gevoel. Volgende week hebben we nog een driekamp en dan begint de competitie. We zijn er klaar voor en hebben er zin in!

Meisjes B1

Ga terug