MB1: VC Patrick MB1 – VC Limac MB1

Op donderdag 6 september hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen MB1 van Limac.

1e set:
Opstelling: Yakin, Laura, Britt, Maud de L, Maud B, Bam
Met veel enthousiasme begonnen aan de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. We begonnen goed aan de wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. De service pass liep goed, we kregen de bal goed bij onze spelverdeelsters en kwamen ook aan aanvallen toe. De tegenstander was echter dusdanig goed dat we niet gemakkelijk tot scoren kwamen. Het ging echt gelijk tegen elkaar op, waarbij we wel vrijwel steeds net 1 of 2 puntjes meer hadden als de tegenstander. We konden niet echt doordrukken. Limac speelde slim de korte bal achter het blok, maar wij zaten daar wel steeds goed bij. Soms gebeurt het ons nog dat een gemakkelijke rallypass niet goed wordt gespeeld en soms geven we de spelverdeelsters nog te weinig tijd om vanuit positie 1 te komen. Maar we bleven een stabiel niveau houden en sleepten de set binnen met minimaal verschil, 25 – 23.

2e set:
Opstelling: Yakin, Nikki, Britt, Lieke, Laura, Bam
Deze set was vrijwel een exacte kopie van de eerste set. Het begin was wat moeizaam. Nikkie en Lieke moesten er even in komen. Maar daarna verliep de 2e set eigenlijk gelijk aan de 1e set. Steeds stonden wij een of twee puntjes voor. We haalden een stabiel niveau en zaten vaak goed bij de korte ballen achter het blok. Soms nog een beetje slordig bij gemakkelijke ballen, maar er werd goed gecoacht onder elkaar. Weinig misverstanden en een prima inzet. Opnieuw haalden we heel stabiel de set uiteindelijk binnen, 25 - 22.

3e set:
Opstelling: Yakin, Nikki, Lieke, Laura, Bam
De 3e set was wat betreft het spel eigenlijk de beste van de 3. Goede pass, set up, maar we scoorden helaas niet. Hierdoor kwamen we redelijk snel op een achterstand van een punt of 5 – 6. Naarmate de set vorderde herpakten we ons weer en kropen we langzaam dichterbij. Op een gegeven moment lagen we gelijk (19 - 19). In de positie waarbij Laura vanaf positie 1 komt voor de spelverdeling, hadden we een aantal misverstanden en foutjes waardoor Limac eigenlijk gemakkelijk uitliep richting setpunt en winst van de set, 19 – 25.

Dat was op zich jammer, maar over de hele 3 sets bekeken hebben we een goed en stabiel niveau laten zien. De inzet was super en er straalde veel plezier vanaf. Hier kunnen we verder mee richting de start van de competitie op zaterdag 22 september uit tegen VC Maasdal in Wessem.

Meisjes B1

Ga terug