MB1: VC Patrick MB1 - VC Sittardia MB1

Op zaterdag 2 november hadden we een uitwedstrijd in Sittard. Net zoals vorige week moesten we weer tegen VC Sittardia MB1. Vorige week hadden we 3-1 gewonnen, dus we wilden vandaag toch wel die 5 punten mee naar huis nemen.

set 1: 
De eerste set begonnen we gelijk goed. De pass kwam prima, waardoor we de ballen konden afmaken. Dit ging de hele set wel constant. Het enige wat wat minder ging was de service. We maakten te veel fouten, die het andere team dus cadeau kreeg. Ondanks dat het andere team ook een aantal servicefouten maakte, moesten we hier echt constanter in gaan worden. Anders zouden we het deze wedstrijd niet redden. Toch behielden we een kleine voorsprong, dus toen we richting de 25 punten gingen, kon het andere team ons niet meer inhalen. We wonnen de set met 25-16.

set 2:
De vorige set ging wel goed, maar we wisten van onszelf dat we nog beter konden spelen. Hier wilden we dan ook voor zorgen. Ook deze set ging de service weer minder dan normaal. Alleen in tegenstelling tot de vorige set, maakten we nu wat meer eigen fouten, waardoor we nek aan nek liepen met het andere team. Er waren lange rally’s, waardoor het extra spannend werd. Toch bleven we ervoor vechten, daardoor wonnen we de set met 25-23.

set 3:
Na de vorige set wilden we toch weer wat beter gaan spelen. We gingen goed en geconcentreerd in het veld staan en begonnen aan de derde set. We speelden deze set beter dan in de tweede set. Ondanks dat we nog te veel servicefouten maakten, ging het aantal eigen fouten omlaag. We kwamen deze set dan ook meer aan aanvallen toe. Doordat het aanvallen zo goed ging, werden we zelf ook enthousiaster. Al met al ging het spelen deze set dus prima. We wonnen de set dan ook met 25-19.

set 4:
Theoretisch gezien hadden we de wedstrijd al gewonnen, toch wilden we deze set hebben, want dan zouden we met 5 punten naar huis kunnen gaan. Deze set ging de service beter dan in de voorgaande sets. Het probleem bij deze set was vooral de concentratie. We wisten dat we het konden, maar dan moesten we het nu ook echt laten zien. Dit lukte ook aardig goed. We smashten goed en speelden de ballen ook slim in de gaatjes. Toch maakten we hier en daar wat eigen fouten, maar die punten haalden we weer terug door goede aanvallen. Doordat we ons eigen spel speelden, hadden we een voorsprong op het andere team. Toen we richting de 25 gingen, kon het andere team ons dan ook niet meer inhalen. We wonnen de set met 25-18.

Ondanks dat in deze wedstrijd pieken en dalen zaten, bleven we toch volhouden en dat levert dan ook resultaat op. We waren dan ook heel blij dat we de wedstrijd met 4-0 hadden gewonnen. Volgende week spelen we een thuiswedstrijd tegen een nieuwe tegenstander. We zijn benieuwd wat die wedstrijd ons zal brengen!

Meisjes B1

Ga terug