MB1: Vierkamp in Horn

Afgelopen zaterdag hebben we een vierkamp in Horn gespeeld. We hadden er heel veel zin in, omdat dit eigenlijk onze eerste competitie was, na de vakantie. We waren maar met 6 spelers, dus dit betekende dat iedereen alles mee kon spelen. We speelden 3 wedstrijden van elk 1 uur. Elke wedstrijd speelden we 2 sets.

Wedstrijd 1:
Onze eerste wedstrijd moesten we spelen tegen Revoc MB1. Dit seizoen gaan we 5-1 spelen, dus dit was natuurlijk de perfecte gelegenheid om dat te oefenen. Het spelen ging heel goed. Het team was gelijk aan ons, dus we hadden ook lange rally’s. Het ging echt nek aan nek. Dan maakten wij weer wat punten en dan het andere team. We liepen dan ook gezamenlijk richting de 25-25. Na heel hard werken en hier en daar wat slimme ballen, wonnen we de set op het nippertje met 28-26.

De 2e set ging iets minder. We speelden prima, maar de pass kwam niet meer zo goed aan. Daardoor kwam de set-up minder en konden we een aantal keer niet aanvallen. We hadden een grote achterstand opgelopen. Het stond namelijk 12-19. Toch lukte het ons om nog wat terug te komen. We vochten er heel hard voor, maar het was net niet genoeg. Deze set verloren we met 25-20.
Deze wedstrijd werd het dus uiteindelijk 1-1.

Wedstrijd 2:
Deze wedstrijd moesten we tegen Hovoc MB1. Ook dit was weer een heel sterk team. Toch speelden we de ballen goed. De service was goed, waardoor het andere team wat moeite had met de pass. We speelden echt goed als een team samen, dat zag je dan ook aan onze score. In het begin liep het nog gelijk op, maar we liepen steeds wat meer uit. We wonnen deze set met 25-20.

Ook in deze wedstrijd ging de 2e set wat minder. We maakten wat meer servicefouten. Ook had het andere team een goede service, waardoor onze pass niet aankwam. We hadden wel veel plezier en vonden het ook echt leuk om weer te spelen. Toch was het niet genoeg en kwam het andere team steeds dichter bij de 25. We verloren deze set met 25-21.
Deze wedstrijd werd het dus ook 1-1.

Wedstrijd 3:
We gingen alweer onze laatste wedstrijd spelen. We moesten tegen HHC MB1 en we hadden afgesproken dat we 3 sets zouden spelen, dus we moesten nog ff aan de bak. De eerste set ging super. We hadden een goede en lange servicereeks, waardoor we al snel uitliepen. Het andere team kreeg de ballen niet goed gepasst, waardoor ze ook minder konden aanvallen. Hier maakten wij weer gebruik van. Zo liep het spel eigenlijk door. We wonnen de set met 25-8.

We wisten dat we ook deze set scherp moesten blijven. Ondanks de vorige set, moesten we niemand gaan onderschatten. De service was weer wat minder en de pass kwam ook niet meer goed aan. We waren heel druk, waardoor het even niet meer lukte. Toen we de rust terug hadden gepakt, ging het ook een stuk beter. HHC stond eerst voor met 8-5, maar beetje bij beetje haalden we ze weer in. Op het einde hadden we weer een ruime voorsprong behaald, waardoor we ons ook een paar fouten konden permitteren. We bleven dus doorgaan en wonnen de set met 25-21.

We gingen nu de laatste set van deze wedstrijd en van dit driekamp spelen. We hadden de wedstrijd eigenlijk al gewonnen, maar ja, deze set moesten we natuurlijk ook hebben. HHC had een goede service, waardoor ze veel punten pakten. Toch ging het bij ons ook goed. De aanval liep goed en gevarieerd. De service ging prima en we speelden echt samen als een team. Iedereen was wel moe na al dat spelen, maar doordat we toch door bleven gaan, wonnen we deze set met 25-16. 

We vonden vandaag echt super leuk! Volgende week hebben we weer een driekamp, dus daar kijken we nu al naar uit.

Meisjes B1

Ga terug