MB2: Toernooi VC Hero in Roermond

Op 8 juni hadden we een buitentoernooi in Roermond bij VC Hero. Het is het enige toernooi dat we deze zomer spelen, dus we wilden er wel iets leuks van maken. Ondanks de wat koudere temperatuur en de harde wind, hadden we er wel veel zin in. In totaal moesten we 5 wedstrijden spelen. Bij elke wedstrijd moest de winnaar 2 sets winnen. Dit kon dus door 2-0 te winnen of 2-1. Je had de set gewonnen als je als eerste 20 punten had. Een wedstrijd speelde je 4 tegen 4. Wij wisselden daarom steeds door.

wedstrijd 1:
De eerste wedstrijd moesten we er een beetje inkomen. We hadden natuurlijk ingespeeld, maar vooral de wind was toch even wennen. Ook was het veld een stuk kleiner dan we gewend waren. Toch ging het spel prima. We namen niet teveel risico en speelden leuk samen. Hier en daar wel wat fouten, maar dat hoort erbij. We wonnen deze wedstrijd met 2-0.

wedstrijd 2:
De tweede wedstrijd begon. We merkten nu wel dat we al een stuk beter speelden dan in de eerste wedstrijd. Het was wel heel koud en de wind was natuurlijk een nadeel. Toch haalden we het beste eruit. We maakten leuke rally’s en er zaten ook mooie punten tussen. We waren qua spelen wat sterker dan onze tegenstanders en dus wonnen we ook deze wedstrijd met 2-0.

wedstrijd 3:
De derde wedstrijd speelden we tegen de oude MB1 van onze eigen club. Het was vooral bij deze wedstrijd belangrijk dat we onze concentratie vasthielden. Het was wel fijn dat we ongeveer wisten hoe iedereen speelt. De eerste set liep heel goed. Tijdens de tweede set haalde het andere team wat meer punten, maar niet genoeg om ons te verslaan. We wonnen de wedstrijd met 2-0.

wedstrijd 4:
Deze wedstrijd moesten we tegen het regioteam zuid, waarbij ook kinderen van VC Patrick spelen. We wisten dat dit een heel goed team is en we echt alles moesten geven. De service ging deze wedstrijd wat minder, maar we waren een stuk meer gedreven, omdat we deze wedstrijd wilden winnen. De eerste set hadden we een hele grote voorsprong, waardoor het andere team ons ook niet meer kon inhalen, dus we wonnen deze. De tweede set liep wat moeilijker aan onze kant, de jongens kwamen wat meer terug en speelden goed in onze gaatjes. Wel zaten er hele leuke rally’s bij. Toch waren de jongens wat beter en verloren we deze set. We kwamen bij de derde set. Het was natuurlijk heel erg spannend. We begonnen deze set ook niet zo goed. We maakten heel veel eigen fouten, waardoor de jongens erg uitliepen in punten. We verloren deze set ook. We hadden de wedstrijd met 2-1 verloren.

Dit waren alle wedstrijden die op ons schema stonden, maar het was nog niet gedaan. De nummer 1 en 2 moesten nog tegen elkaar om te zien wie de winnaar werd en nummer 3 en 4 moesten ook nog eens tegen elkaar. Dit betekende dat wij alweer tegen het jongensteam moesten. We baalden hier een beetje van, maar besloten dat ze niet nog eens van ons mochten winnen. De wedstrijd begon goed. Beiden kanten maakten punten en het was een heel leuk spel. Op een gegeven moment hadden wij onze uitloop. Het andere team kreeg de ballen niet meer afgemaakt en daar konden wij gebruik van maken. Deze set wonnen we. De tweede set begon ook goed. We speelden de ballen goed in de hoekjes. Hier en daar wel wat fouten, maar die wisten we te herstellen. Het andere team maakte nu veel eigen fouten, wat wij in de vorige wedstrijd deden. Dit was voor ons natuurlijk fijn. We bleven er tot de laatste seconde goed bij en wonnen deze set ook. We hadden de wedstrijd gewonnen.

Dit betekende dat we de meeste punten van iedereen hadden. We waren dus de kampioenen! Het was een hele leuke dag ondanks de temperatuur.

Meisjes B2

Ga terug