MB2: VC Patrick MB2 - Furos MB1

Op 23 februari hadden we een thuiswedstrijd tegen Furos MB1. Na de spannende wedstrijd van vorige week, wilden we nu minder eigen fouten maken en rustiger spelen.

set 1:
De eerste set liep heel goed. Onze service was sterk, waardoor het andere team de pass niet kon brengen. Ook speelden we slim en maakten we de ballen af. Deze set waren we vooral bezig met de service, maar doordat deze zo goed ging, liepen we ook al snel uit. We wonnen deze set met 25-10.

set 2:
Nadat we de vorige set dik hadden gewonnen, mochten we nu niet verslappen. We hebben wel vaker gehad, dat we dan minder gingen spelen en dat het dan ook helemaal fout ging. Dat gebeurde dus ook in deze set. Het andere team had een goede service, terwijl die van ons een stuk minder was dan in de vorige set. Ook kwam onze pass niet aan en maakten we veel te veel eigen fouten, die helemaal niet nodig waren. Hier baalden we natuurlijk enorm van en ons enthousiasme was ver te zoeken. Het andere team kreeg juist meer enthousiasme en daardoor ging het bij ons nog slechter. Op het einde kwamen we wel weer terug, maar het was net niet genoeg om te winnen. We verloren de set met 23-25.

set 3:
Nadat we de vorige set zo slecht hadden gespeeld, wilden we deze set natuurlijk weer winnen. Het liep nog niet helemaal top, maar de service kwam al beter en we maakten de ballen ook weer af. Ons enthousiasme ontbrak deze wedstrijd echt, waardoor we onszelf ook niet echt oppepten. Hier en daar wel weer een aantal eigen fouten, maar mede door de service hielden we een kleine voorsprong. Op het einde werd deze voorsprong nog groter en het was genoeg om de set te winnen. We wonnen deze set met 25-18.

set 4:
We moesten deze set winnen, anders zou het nog heel spannend kunnen worden. Deze set begonnen we heel zwakjes. De service ging in het begin al fout, waardoor het andere team een voorsprong kon maken van 1-6. We kwamen er deze set ook niet echt in. De pass kwam niet aan en aan het net ging er ook teveel fout. Onze aanval was redelijk, maar het andere team had een voorsprong die ook steeds groter werd. We verloren de set met 16-25.

set 5:
we begonnen aan de 5e set. Het spande erom. We moesten nu gelijk alles inzetten, want elk puntje was belangrijk. Wij begonnen met de service, deze was heel sterk en we maakten een aantal punten achter elkaar. Ons enthousiasme was deze set net zoveel als in de rest van de wedstrijd. Ook speelden we deze set leuke lange rally's. Door onze goede service en inzet vanaf het begin, hadden we een voorsprong van een aantal punten. Het was 8-4 voor ons, toen we van veld wisselden. Vanaf dat moment ging het redelijk gelijk op. Dan maakten wij een punt, daarna zij weer. Het stond 14-9 voor ons, toen onze pass eigenlijk weer niet aankwam. Het werd 14-10. Het andere team had een goede service, waardoor de pass fout ging bij ons. Toch lukten het ons om de bal over het net te spelen. Het andere team had dit niet verwacht en de bal viel op de grond. We wonnen de set met 15-10.

Deze set ging met pieken en hele diepe dalen. Toch hebben we er veel van geleerd en was het heel spannend om naar te kijken/spelen.

Meisjes B2

Ga terug