MB2: VC Patrick MB2 - Stravoc

Op zaterdag 13 april hadden we onze laatste wedstrijd van het seizoen. We zijn al kampioen geworden, dus besloten we om de laatste wedstrijd 5-1 te gaan spelen. Dit systeem hadden we pas een paar keer geoefend onder de training. Als we deze wedstrijd zouden verliezen, dan zou dat geen ramp zijn. Natuurlijk wilden we dit niet, maar het ging vandaag vooral om het nieuwe systeem. We moesten spelen tegen Hyundai Peter Janssen Stravoc MB1. We waren het enige team dat thuis speelde, dus het was erg rustig in de zaal.

set 1:
Deze set begon een beetje verwarrend. Iedereen moest even doorkrijgen wie waar moest staan. Nadat we een heel rondje hadden doorgedraaid ging dit eigenlijk al een stuk beter. In het begin ging het dus ook gelijk op. Nadat wij weer beter in het spel zaten, kregen we ook een kleine voorsprong. We hadden een goede service en maakten de ballen ook af. Het andere team kon onze ballen niet opvangen, waardoor we de set wonnen met 25-20.

set 2:
Deze set ging het nieuwe systeem al gelijk beter. Hier en daar wel nog wat verwarring, maar over het algemeen wist iedereen waar zij moest staan. Deze set ging qua spelen ook beter dan de vorige set. We hadden een goede pass en speelden ook veel in de hoekjes van het andere team. Het andere team had een paar goede opslagen, maar deze vingen we goed op en maakten we dan ook af. We wonnen deze set met 25-12.

set 3:
In de derde set gaat het bij ons meestal fout, omdat we dan onze concentratie verliezen. Deze set was dat niet zo. Het andere team begon met de opslag, maar deze hadden we vrijwel meteen opgepakt en afgemaakt. We hadden een goede service, waardoor we veel punten achter elkaar maakten. Zo ontstond er een hele grote voorsprong voor ons. Het andere team kon onze ballen niet opvangen en hun pass kwam ook niet echt aan. Ze maakten veel fouten, waardoor wij punten maakten. We wonnen deze set met 25-10.

set 4:
Nadat de vorige 3 sets zo goed gingen, hadden we ook wel vertrouwen in deze set. We begonnen dan ook gelijk goed. We hadden hier en daar wat servicefouten, maar verder ging het prima. We maakten hier en daar wat fouten bij het net, maar na zo’n fout herpakten we ons weer en maakten dan een punt. Er kwam weer een voorsprong voor ons. Toen we richting de 20 gingen, kwam er opeens wat verwarring in het nieuwe systeem. Niemand wist meer precies waar hij moest staan. Toch hadden we zo’n grote voorsprong gemaakt, dat het andere team ons niet meer kon inhalen. We waren immers al in de 20. We wonnen deze set met 25-17.

Zoals je misschien kunt lezen, was het niet echt een denderende wedstrijd. Toch hebben we het nieuwe systeem goed kunnen oefenen en ging het voor de eerste keer ook prima. We willen zo door blijven gaan om in het nieuwe seizoen nog beter te gaan spelen.

Meisjes B2

Ga terug