MB2: Vludoc '98 MB1 - VC Patrick MB2

Op 16 februari speelden we een wedstrijd tegen Vludoc ‘98 MB1. De vorige keer hadden we 4-0 van hen gewonnen. We wisten dus dat het bij ons erin zat. We wisten alleen niet in welke mate de tegenpartij vooruit was gegaan. We speelden in een redelijk luidruchtige zaal en bet plafond was ook niet heel erg hoog, dus dat vonden we wel jammer. Wel hadden we heel veel zin in de wedstrijd.

set 1:
De eerste set begon gelijk la la. Qua punten ging het redelijk gelijk op. Onze service was redelijk, maar kon beter en we maakten in ons spel teveel eigen fouten. Het aanvallen liep op zich wel, maar ook daar weer teveel eigen fouten. We gingen langzamerhand al richting de 20 toe, toen we eigenlijk past beseften: dit moet anders. Toch bleef het nog steeds redelijk gelijk oplopen, wat natuurlijk best wel spannend was. Door op het laatst nog alles te geven wonnen we met 25-23.

set 2:
Deze set verliep vrijwel hetzelfde als de eerste. We hadden een hele goede service en kwamen op 11-4 voor te staan. Alleen lieten we de tegenstanders weer tot 11-11 komen door een wat mindere pass. Het verdedigen ging over het algemeen goed. We spelen sinds een paar wedstrijden met een nieuwe opstelling, dus daar ontstond soms ook nog wat verwarring. Het begon weer langzaam naar de 20 te lopen. Het andere team had een goede service en het lukte ons gewoon niet om de pass te brengen. Daarmee verloren we deze set met 21-25.

set 3:
Het stond 1-1. We wilden deze set winnen, anders zou het nog heel moeilijk gaan worden. Deze set ging een stuk beter dan de vorige 2. De service verliep heel goed en we zaten ook echt bij de ballen. Zo konden we een goede voorsprong creëren en gingen we wat meer risico nemen met het smashen. Al met al liep deze set dus heel erg goed. We hadden zo’n grote voorsprong dat de tegenstander ons ook niet echt in zou kunnen halen. We wonnen deze set met 25-11.

set 4:
Het stond nu 2-1 voor ons. Als we deze set zouden winnen hadden we de wedstrijd gewonnen. We gingen met de inzet van de vorige set het veld in. Het ging eigenlijk redelijk. Onze service was prima en de aanval ook. Bij het andere team verliep het spelen ook goed, waardoor we gelijk opgingen. Deze set was dus weer heel erg spannend. Het stond 18-21 voor de tegenstanders. Het lukte ons nog om de bal terug te halen en nog een paar punten te maken, maar we waren niet in staat deze set binnen te halen. We verloren de set met 21-25.

set 5:
Deze wedstrijd was tot nu toe al heel erg spannend geweest. Het was wel belangrijk dat we rustig bleven en dat we niet te overhaast gingen spelen. Het andere team begon met een moeilijke service. Maar door een goede pass konden we de bal al na 1 punt naar onze kant halen. Wij hadden een goede service waardoor we een aantal punten maakten en dus een kleine voorsprong hadden. We waren de andere sets niet heel erg enthousiast geweest, maar nu vierden we ieder punt. Na het 8e punt moesten we wisselen van helft. Het stond toen 8-5 voor ons en we hadden ook nog de service. Deze service ging heel goed en bracht ons tot de 13-5. We moesten dus nog 2 punten, maar alles was mogelijk. Het andere team maakten een paar punten met de service. Toen maakten wij weer een punt. Het stond nu 14-11. Het andere team had service en de bal ging uit. We hadden het 15e punt behaald.

We waren super blij dat we deze wedstrijd hadden gewonnen.
We hebben deze wedstrijd met 3-2 gewonnen. In ons spel zaten pieken en dalen, maar uiteindelijk is het ons toch nog gelukt. We vonden het een hele leuke wedstrijd om te spelen!

Meisjes B2

Ga terug