MC1: ADC MC2 - VC Patrick MC1

Vandaag hadden we de uitgestelde westrijd tegen de MC2 van ADC. Omdat we de vorige wedstrijd verloren hadden, waren we er erg op gebrand om deze wedstrijd weer te winnen.

Ondanks dat we afgesproken hadden om onze service goed te laten verlopen, waren de eerste paar opslagen uit of in het net. Daardoor begonnen we niet echt lekker en stonden we in het begin van de 1e set op achterstand. Gedurende deze set begonnen we beter te spelen. We haalden ADC in en wonnen de set met 19-25.

Ook de 2e set begonnen we erg wisselvallig. De opslag ging nu beter, waardoor ADC het moeilijker kreeg dan in de 1e set. Maar ook deze set was weer erg wisselvallig. Soms stonden we ver voor, dan weer ver achter. Maar ook nu herstelden we ons weer mooi en wonnen de set met 20-25.

Tussen de 2e en 3e set in hadden we afgesproken om op dezelfde manier aan de 3e set te beginnen als hoe we de 2e set waren geëindigd. Jammer genoeg kwamen we in het begin meteen op een 8-1 achterstand. Nadat er een time-out was aangevraagd, ging het beter en speelden we een goede set. Ook deze set wonnen we met een klein verschil 22-25.

Het was dus eigenlijk wachten op het moment dat ADC ook een setje ging winnen. Gelukkig begonnen we de 4e set heel erg goed en stonden we meteen ver voor. Maar, naarmate deze set vorderde ging ADC steeds beter spelen. Na een spectaculaire verdedigende actie aan onze kant, kwamen we op een 23-24 voorsprong. Toch zou ADC deze set door foutjes van ons met 26-24 winnen.

Het was al met al een beetje een wisselvallige wedstrijd, waarin we vaak goed speelden en erg hard werkten, maar waar het ook regelmatig misging. Toch een mooie 1-3 overwinning.

Noa

Ga terug