PD wedstrijden Dames 1

Zaterdag 27 april reisden we (met aanvulling vanuit Dames 2: Ellen, Linda en Nienke) naar Panningen om onze promotie-degradatiewedstrijd te spelen. Zoals ik in het vorig verslagje al had geschreven moesten we vandaag 2 wedstrijden spelen (2 finales) waarbij Limac DS3 en Holyoke DS1 verslagen moesten worden om promotie naar de 2e klasse te bewerkstelligen.

Toen we aankwamen was de 1e wedstrijd tussen Limac en Holyoke nog bezig. Deze leek naar een beslissende derde set te gaan omdat Limac goed speelde en voor stond. Helaas voor Limac was Holyoke op het einde net wat slimmer. (25-19 en 26-24)

Tijdens onze warm-up vulde de tribune zich langzaam met oranje Patrick supporters voorzien van spandoeken (gemaakt door de fam. Schers) en dikke trom. Gaaf om te zien en te horen.
Tegen Limac gingen we slecht van start, maar we kwamen steeds beter in de wedstrijd. Mede door een super goede service serie van ons servicekanon Linda kantelde de wedstrijd in ons voordeel. We kregen meer vat op de service van Limac door goede passes van ondermeer Debby en Lisa.
Doordat de pass nu begon te lopen kon Pleun de lijnen prima uitzetten en onze aanvallers in stelling brengen. In de aanval werden weinig fouten gemaakt. Er waren o.a. smashes over het blok heen van Lara en slimme tikballetjes van Lotte. De belangrijkste punten (boven de 18) waren dan ook voor ons. De 1e set werd met 22-25 binnengehaald.
De 2e set was bijna identiek. Een slechte start van de set maar ook nu werden de belangrijke punten weer door ons gemaakt, 21-25 winst. Een top teamprestatie!
Dat betekende ook dat de wedstrijd tegen Holyoke de allesbeslissende wedstrijd zou worden.

We konden helaas de goede lijn niet voortzetten, mede door een hele goede servicedruk en aanvalsdruk van de tegenstander uit Belfeld.
We kwamen eigenlijk geen enkele moment lekker in deze wedstrijd, ondanks de fanatieke aanmoedigingen van onze wisselspeelsters Imke, Ellen, Linda en Nienke. We eindigden dan ook terecht met een 2-0 verlies (25-11 en 25-14).
We wensen Holyoke veel succes in de 2e klasse.
Wij zijn een mooie ervaring rijker en gaan er volgend jaar weer volle bak tegenaan.

Mede namens Dames 1 wil ik onze supporters bedanken. Top!

Tot volgend seizoen
Ronald

Ga terug