MC1: VC Landgraaf - Meisjes C1

Op 30 september 2017 hadden we de 1e wedstrijd van het seizoen. We speelden tegen MC1 van VC Landgraaf. Sinds dit seizoen zitten we met 8 kinderen in ons team. We hadden allemaal veel zin in onze eerste wedstrijd. Na een goede warming-up begonnen we met de 1e set. Wij hadden de opslag. We hebben op dit moment 1 geblesseerde, dus er moest elke set 1 iemand uit. Deze wedstrijd was een beetje een pech-wedstrijd voor beide teams. Er ging een bril stuk en er vielen wat gewonden.

Set 1:

De 1e set is altijd de set waarbij je het andere team moet inschatten. We gingen er helemaal voor en hadden een redelijk goede pass, set-up en aanval. De opslag kon wel wat beter. In het begin van de set was de stand gelijk, maar op het laatst ging de opslag een stuk beter en haalden we ze in. We wonnen de set met 25-18.

Set 2:

We waren allemaal heel opgelucht dat we de 1e set hadden gewonnen, maar we moesten natuurlijk wel geconcentreerd blijven. We waren deze set heel erg geconcentreerd, want ja, we moesten wel winnen! De aanval ging deze set heel erg goed. Deze set ging dus ook wat sneller en we werkten er harder voor. We wonnen met 25-10.

Set 3:

Meestal gaat bij een wedstrijd de 3e set altijd fout. We hadden de vorige set makkelijk gewonnen, andere jaren hadden we dan gedacht dat we de volgende ook makkelijk zouden winnen. Deze keer wisten we dat dat niks zou helpen en we gewoon weer alles moesten geven. De opslag ging deze set beter dan de vorige sets. We speelden goed samen en hadden er ook plezier in. We wonnen met 25-11.

Set 4:

Dit was de laatste set. We hadden de wedstrijd technisch gezien al gewonnen, maar als je alle 4 de sets wint krijg je 5 punten. Dat extra punt hebben we hard nodig. We waren allemaal best wel zenuwachtig en in het begin ging het heel goed. We kwamen op het punt dat we nog maar 1 punt hoefden. We waren allemaal heel gespannen en zenuwachtig. We gingen dus van 24-18 naar 24-22. Wij hoefden nog maar 1 punt en zij nog 4. Het andere team had opslag en de pass ging goed. De set-up ging goed en de aanval ook. Het moment dat de bal de grond raakte bij de tegenstander waren we zo opgelucht. Natuurlijk gingen we in een kring staan en als gekken rondjes springen, want we hadden en 1e wedstrijd met 4-0 gewonnen!!!

Ga terug